Opfriscursus

Opfris cursus

In een veilige auto van rijschool Monique Makkum en begeleid door een vakbekwame instructrice, bestaat de opfriscursus uit een efficiente mix van theorie en praktijk. De training bestaat uit :

  • Persoonlijk intakegesprek waarin je je wensen kenbaar maakt
  • Rit op de openbare weg met persoonlijke instructrice, met veel nuttige tips en informatie die jou verkeersveiligheid vergroten
  • Tips over slimme technologieën in moderne auto's en manieren om zuiniger te rijden
  • Evaluatie

Wat levert deze opfriscursus mij op ?

Na het behalen van het rijbewijs volgen helaas te weinig bestuurders, op een later moment trainingen om hun rijgedrag te toetsen aan de op dat moment vereiste vaardigheden, ondanks dat dit juist zo belangrijk is.

Het verkeer en de bijkomstige regels veranderen regelmatig, evenals het rijgedrag van medeweggebruikers. Volg deze training, en je zet voor jezelf de puntjes weer op de i. Je verbetert jou rijvaardigheid en verlaagt het ongevalsrisico en dit voor een prijs die minder is dan twee nieuwe kwaliteitsbanden.

Na deze training beschikt je gegarandeerd over :

  • De juiste inzichten waarmee je jezelf prima redt in het moderne verkeer
  • Praktische tips en vaardigheden om veiliger én zuiniger te rijden
  • Het vermogen om mobiel te blijven op een manier die goed past bij je eigen rijstijl

Rij-angst lessen bij rijschool Monique Makkum

Een steeds groter wordende groep bestuurders krijgt te maken met een vorm van rij-angst. Dit kan zich uiten door bijvoorbeeld niet meer de autosnelweg op te gaan, tunnelangst, niet meer durven file parkeren, etc..

Rij-angst kan zich openbaren door plotselinge aanvallen van paniek en angst. De bestuurder verkrampt, gaat hyperventileren en kan een zweetaanval krijgen. Duizeligheid en troebel zien komt dan ook veel voor. Andere mensen blijken rij-angst maar moeilijk te kunnen begrijpen en wuiven het vaak weg met een grap. Rijschool Monique Makkum neemt rij-angst heel serieus en helpt je er graag vanaf.

Rij-angst, in welke vorm dan ook, is uitstekend te behandelen en niets om je voor te schamen. Wij werken samen met je, om weer veilig en zeker te kunnen deelnemen aan het verkeer.

De tijdsduur van de opleiding rij-angst is afhankelijk van de mate en vorm van rij-angst. Om een advies op maat te geven adviseren wij een intake. Na de intake adviseert de instructrice het voor jou geschikte plan.